نقدی بر اجرای طرح تعالی و طرح سرانه ای کردن بودجه
- جمعه, ۱۰ مهر ۱۳۹۴، ۰۵:۵۴ ب.ظ
- ۰ نظر
نقدی بر اجرای طرح تعالی و طرح سرانه ای کردن بودجه
در
هفته نامه نگاه شماره 524 مربوط به هفته اول اسفند ماه 93 به نشست خبری
وزیر با اصحاب رسانه نقل شده است که در راستای بهبود مدیریت آموزشگاهی و
عملیاتی کردن بودجه طرح تعالی مدیریت مدرسه در 57ی باد .00 آموزشگاه کشور و از بین این تعداد در 600 آموزشگاه طرح سرانه ای کردن بودجه در حال اجرا می باشد
در خصوص مطلب فوق بیان انتقاداتی ضروری به نظر می رسد :
در اواخر شهریور 93 در استان لرستان 163 آموزشگاه بعنوان مجری طرح تعیین و یکدوره ضمن خدمت به میزان 56 ساعت و به مدت یک هفته در مرکز استان برگزار گردید و مقرر گردید مدیران مدارس نسبت به تهیه برنامه سالانه خود بر اساس طرح تعالی مدیریت مدرسه ( 10 محور و 46 راهبرد و 169 شاخص و فعالیت ) تنظیم نمایند .
مدیران مدارس جهت اجرای طرح اقدامات ذیل را بعمل آوردند :
1-تشکیل جلسه توجیهی با عوامل اجرایی و تشریح برنامه ها
2- تشکیل جلسه توجیهی با معلمان و تشریح برنامه ها
3- تشکیل جلسه توجیهی با اولیاء و دانش آموزان و اعلام برنامه ها
4- نصب تابلوهای مربوطه با عنوان مدرسه و تراکت های اهداف طرح
5- تهیه پوشه های ثبت و نگهداری فعالیت ها
6- دادن وعده بودجه های لازم به دانش آموزان در صورت داشتن طرح های علمی
7- تهیه میثاق نامه با دبیران و دانش آموزان جهت همراهی در اجرای طرح
8- تشکیل جلسات هماهنگی با مسئولین آموزش و پرورش و و و ......
لازم به ذکر است جهت همکاران اداری نیز دوره ضمن خدمت بعنوان ارزیاب و مشاور برگزار گردید تا بصورت ماهانه فعالیت های مدارس را رصد نمایند . و همچنین جهت تجهیز و اجرای موفق این طرح بودجه و اعتبارات خاصی به حساب مدارس فوق واریز گردد .
پس از گذشت دو ماه از سال تحصیلی چهار آموزشگاه در شهرستان بروجرد بعنوان مجری طرح آزمایشی سرانه ای کردن بودجه مدارس انتخاب گردیدند ( دبیرستان شهید باهنر – محدثه – علامه طباطبایی و دبستان امید انقلاب ) و پیرو این طرح از مدارس مجری طرح ( 13 آموزشگاه استان ) در جلسه ای با حضور مسئولین استان و مناطق و مدیران مدارس مجری در اداره کل استان تشکیل و طی آن تفاهم نامه امضاء گردید که مبالغی بعنوان هزینه های پرسنلی و غیر پرسنلی بعنوان مثال دبیرستان شهید باهنر : اعتبارات پرسنلی : 3454564235 و اعتبارات غیر پرسنلی 276365139 ریال تعیین گردید .
به مدارس مجری طرح یک هفته مهلت داده شد تا نسبت به بودجه ریزی برنامه های خود اقدام نمایند و بلافاصله مدارس اقدام به بودجه ریزی و ارسال به استان و وزارت خانه نمودند و منتظر واریز بودجه تعیین شده از طرف وزارت خانه هستند ،
حال با گذشت شش ماه از از اجرای دو طرح وزارتی فوق تا کنون نه بودجه ای به حساب مدارس مجری واریز شده و نه از ارزیابی و مشاوره و نه از تجهیزات و امکانات و پشتیبانی خاصی از سوی ادارات برخوردار بوده اند .
لازم به ذکر است مدارس مجری کلیه شاخص ها و فعالیت های طرح تعالی را با توجه به امکانات و بودجه ناچیز خود آموزشگاه و بدون واریز هیچگونه سرانه ای اجرا می نمایند و در زمینه طرح سرانه ای کردن بودجه وزارت خانه تا کنون به هیچ یک از تعهدات خویش عمل ننموده است .
حال سوال از مسئولین صف و ستادی وزارت خانه اینست که طرحی که اجرای آن مستلزم تامین اعتبارات کافی در ابتدای آن می باشد ، نباید ابتدا اعتبار آن تامین و تمام جوانب آن بررسی و سپس به مدارس ابلاغ شود؟ ؟؟؟؟
و چه نیکو می شد اگراین کلام اباعبدالله را عملی می کردیم که :
چیزی را بر زبان نیاورید که از ارزش شما کم کند .
- ۹۴/۰۷/۱۰